Våra Lektionshästar

B-PONNYERNA

-

Kickan

Kickan är ett fux färgat russto, född - 98 ca:128cm

Hej på er! Jag är faktiskt från dom stora skogarna på Gotland, ett riktigt russ är jag. Förrut brukade jag ströva omkring fritt. Men nu älskar jag att gosa speciellt med matte Anna-Lena.

Jag är pigg och rolig att rida, men när jag blir trött kan jag börja busa.

Min pappa heter Juventus och ser ut som jag.
Min mamma heter Rebina och hon bor kvar på Gotland.

-

Bianka


Bianka är ett fux russsto på 126cm, född - 96

Jag är nog det piggaste russet vi har, men också det snällaste alla små nybörjare brukar rida på mig för jag gör alltid mitt bästa. Att slänga av folk är inte min grej!
Jag är jätte duktig på att hoppa och med de stora tjejerna hoppar jag högt.

Faktiskt så är jag riktigt fin också, två utav mina små föl har blivit godkända hingstar. Något att skryta med!

Min mamma heter Felicia och är också jätte fin. Min pappa heter Lagun.

-

Knytte´s Niljcess

Niljcess är ett fux färgat russsto på 127cm, född -06


Hej på er! Niljcess heter jag och är dotter till Niljkuria. Jag är uppväxt här på ridskolan och när jag skulle rida in mig var jag ett riktigt monster, precis som min mamma! Sådan mor sådan dotter eller hur är det ni människor säger?
Men nu har jag växt till mig och sköter mig ganska bra för det mesta..

Min mamma heter som jag sa Niljkuria och är ett utav de finaste utställningsstona som finns här i stallet. Min pappa är fina Ymp som också finns här i stallet.

-

Knyttes Spiréa

Spirea är ett gulbrunt russsto på 124cm, född -02

Här har ni mattes favorit! Jag är snäll och nästan alla barn tycker om mig, fast nu har jag börjat busa lite. Jag kan vara lite sur när man ska spänna sadelgjorden sen har jag kommit på världens bästa sätt att kasta av ungarna på! Jag bara kastar med huvudet och kör ner det riktigt länge och förhoppningsvis åker dom av.
Men nu har jag hört att matte ska sätta på mig inspänningstyglar så bäst att jag börjar skärpa mig.

Min mamma är det äldsta stoet i stallet Jakaranda hon är hela 22år. Min pappa är samma som Niljcess, så vi är halvsyskon.

-

Knytte´s Snöyra

Snöyra är isabellskäcks korsning mellan arab/shetland/russ,  född - 05 ca:124cm

Piggast och tittigast i stallet det är nog jag! Man märker att det är arab i mig jag har väldigt hett temperament. Jag har svårt för att ta det lugnt jag trippar gärna, men jag är inte svår att bromsa och många utav de större tjejerna gillar mig mycket.
Hoppning är ingen favorit precis, det är roligare att springa bredvid. Men när jag hoppar, då hoppar jag högt!

Min mamma är arab/shetlands korsningen Syster-Yster, vi är ganska lika fast mamma är lite lugnare.
Min pappa heter Ymp, men det märks inte mycket av hans lugn i mig.

-

Agnes

Agnes är ett brunt russto, född -00 ca:125cm


Jag kom hit till stallet för några år sedan tack vare Emmy. Jag hade blivit dåligt behandlad och det fanns ingen som klarade av mig för jag bara kastade av.
Min ägare skickade runt mig till massa inridningsställen men ingen förstod sig på mig, tills jag kom hit.
Här lät dom mig bekanta mig med stället och hästarna innan Emmy började rida mig och sen dess bråkar jag sällan.
Nu ska jag börja ridas igen efter att ha varit mamma ledig en längre tid, jag ser fram emot det!

Min mamma heter Irra och min pappa Lon, det är inga hästar ni känner till eftersom att jag inte är härifrån. Men pappa är jätte fin och vi är ganska lika!

-

Mandelblom

Mandelblom är ett svart russto, född -00 ca:128cm

De flesta kanske är mer bekanta med min son Lupin, jag själv har inte gått på så mycket lektioner då jag för det mesta står som avelssto. Men tyvärr verkar mina föl inte riktigt hålla kraven utställningsmässigt så nu ska jag tydligen knalla runt med massa barn på ryggen igen.
Det ska bli skönt att bli ompysslad men konditionen är ju inte precis på topp. Får nog börja tjuv träna lite i hagen så att jag orkar med Emmys hårda lektionspass på torsdagar. Har hört av mina kompisar att hon kör stenhårt med dem. Och det ser jag för fy vilka muskler vissa börjat få!

Min mamma och pappa är från Gotland, precis som jag. Hilmer och Pamilla heter dom.  

-

A-PONNYERNA 

-

Smevallens Dominique

Dominique är ett svart shetlandssto, född -98 ca:105cm


Jag är stallets snällaste shetlandsponny, efter Jana såklart! Jag är lugn och snäll när de små barnen rider men när dom stor kommer upp vill jag springa fort, ibland kan det bli lite för fort. Hoppning tycker jag är jätte kul men ofta busar jag och springer bredvid. Precis som alla shetlandsponnyer går jag inte att lite på till 100%, vi är små busfrön.

Min mamma heter Elke v. Stepelo och är från holland, därifrån kommer m¨nga shetlandsponnyer. Min pappa heter Highball of Marshwood.

-

Kim

Kim är en musblack valack, född -93 ca:98cm


Hej! Jag är Adams häst, han tävlade på mig massor när han var liten och vi vann allt! Ett oslagbart team! 
Jag är den häst som varit längst här, jag har blivit lite av en maskot på stället tycker jag nog allt.
Om man inte passar sig kan man få ett litet tjyvnyp i rumpan när man kratsar mina hovar eller spänner min sadelgjord. Min absoluta favorit är mammornas rumpor, finns lite mer att bita i där. Annars är jag oftast snäll att rida, hoppning är en riktigt favorit. Och när det är tävlingsdax då kommer mina vinnarinstinkter fram, inget annat än en första plats duger!

Det är ingen som vet vem min mamma och pappa är men det gör inget för mig, jag har såna bra vänner här i stallet!

-

Östertorps Jana

Jana är ett fuxfärgat shetlandssto, född -95 ca:104cm

Utan tvekan stallets snällaste häst det är jag! Jag är Emmys häst och när hon va så liten att hon kunde rida mig var vi överallt och tävlade, till och med i Stockholm, våran huvudstad! Vi vann allt och Emmy har över 300rosetter som vi har vunnit tillsammans.
Min favoritgren är gymkhana, där går det så det jordbrinner. Jag vet precis vad som ska göras. Men med de små barnen tar jag det lugnt, men så fort Emmy kommer upp är det gasen o botten. Jag har precis som min tävlingskompis Kim väldiga tävlingsnerver och älskar att tävla! 

Min mamma Östertorps Darina är från Stockholm och min pappa heter Senateur v.d. Veldstraat. 
 

-

Kryddgårdens Ingefära

Ingefära är ett musblackskäck sto, shetlandsponny. född -02 ca:105cm

Hej på er alla barn! Pigg och busig det är jag de! Hoppning är det bästa jag vet. Men jag är även en utav de få shettisar som kan gå på tygel och det är jag såå stolt över. Det är nog för att det oftast är de lite större barnen som rider mig för att jag varit så busig. Men nu har jag börjat skärpa mig, matte säger att jag växt till mig.

Min pappa heter Kärlingehults Lorion och han är rödskäck. Min mamma heter Hällrika.

-

Janneke

Janneke är ett isabellfärgat shettis sto. född -94.  ca:98 cm hög

Jag går under namnet "krokodilen". Jag biter gärna i dom som finns i min närhet när dom "bökar" med mig...dom som låter mig bestämma är jag snäll mot <3 . Jag har varit här jättelänge.. Har fått några föl också dom brukar se ut som mig. När barnen ska rida på mig och sparkar och klämmer för mycket på min mage brukar jag ta ett extra skutt :) För dom som rider lugnt brukar jag vara den perfekta nybörjarhästen :)