Dagbok

Januari 2011

Söndagen den 30 januari

Tjaba!! Nu är veckan slut igen. Den här veckan har varit jobbig och kul!
Många saker att ta tag i. .  .
Vädret blåsigt..lite vårsol!! runt 0.

Vi har haft en räv här på stallplan inte bra..stängde hos mina kaniner direkt!!!
Tjejerna har ridit både ut och i padocken. Men dom har inte varit så många.. Vi börjar undra var ALVA D är???? vi saknar dig. Snart kommer EBBA och ALVA igen.
 Jag fick hjälp av Jennie i lör igen. TACK!! Jag skulle gå på teater och äta gott så jag behövde lite hjälp så jag skulle hinna!
 
Melvin har börjat på gymn. Han har lärt sig kullerbyttor!!! tränar jämt. Han tyckte det var super kul så vi går väl nästa mån igen.

Jag har målat lite i mitt hjärterum. Det blir aldrig klart....hade som mål till min födelsedag men...hmm.

Dom tråkiga sakerna skriver jag om när dom har blivit roliga !!!! pust.

Tjingeling!! 

Söndagen den 23 januari

Hej igen!! Ska försöka skriva överst varje gång..fick lite klagomål förra veckan!!!

Den här veckan har solen tittat fram ibland och det har legat mellan -0- -5 ca. men vi har kunnat rida på vägen där isen har försvunnit. I padocken har det varit knöligt..
Jag har haft besök från ett dagcenter med handikappade vuxna som har ridit lite,dom var jätteduktiga.Det var så kul att se att hästarna skötte sig och gjorde som ryttarna ville. Jag kände verkligen att jag hade saknat att arbeta med dessa mysiga personer! Jag tycker ju om att jobba med er barn också ni är också kanon! Men man kan ju känna att man vill göra nåt annat ibland...eller ?

Vi har fått en ny kanin..ser ut som Mollly. Den har inget namn..förslag tack.
Våra kaniner har ju minskat i antal så vi behövde nytt blod.

Barnen Orrenius har ju semester från oss..det är tomt!!! Dom är ju här jämt annars. Hoppas ni har det bra? och kommer hem friska o krya? SAKNAR ER !!

Melvin och jag var på kalas i bowlinghallen i sön. Melvin har bowlat för första gången..KUL.

Tessan har äntligen flyttat hemifrån!!! Vi har samlat ihop lite möbler och saker till henne. Hon hade inte sparat något innan. Är det någon som har nåt ni inte behöver så säg till för det saknas massor!! I natt har hon sovit där för första gången.. BRA gjort.(köksbord,stolar,TV,dator,lampor,bokhylla,skoställ,hatthylla,soffbord mm.saknas)

Nu är det bara 3 veckor kvar till min födelsedag !!!!!!!! hmm.
PUSS,PUSS.

Onsdagen den 12 januari

Halloj!!
Nu är jag på gång med att skriva lite vad som händer här på gården varje vecka.. kul va ?? Hänger ni med och följer mig och min dagbok ??

Idag tänker vi på Julia Forsberg och bakar pizzabullar..mmm vad gott!! Ni förstår säkert att Emmy är med och både bakar och hjälper mig..annars skulle jag nog inte klara av datorn i alla fall!!!

Nu har vinterkurserna dragit igång. KUL ! vi rider tis,tors och lördagar. Ni får en "EGEN" sköthäst som ni ska ta hand om varje gång. Ni får vara här 1-3 dag/v.

Vi har ändrat om lite i hagarna för att lämna plats åt lite valacker som ska komma hem och ridas in. Vilka får ni snart se....

Alla dräktiga har nu gått på ledighet. Det är inte så många i år men vi får ju ÅSNEFÖL istället. SPÄNNANDE !!

Nu är det bäst att jag hjälper Emmy och bakar. TJA och HEJ för den här gången.
                                                          KRAM Anna-Lena

Söndagen den 16 januari

Halloj !! Nu är det dags att fundera vad som hänt den här veckan..

Vädret har varit mellan +5 till -5 alltså väldigt halt och svårt att rida någonstans..
Tjejerna har trampat upp en gång i stora padocken som dom har kunnat rida i.
Inte världens bästa väder men ingen häst har ramlat omkull iallafall..skönt.

I lör var jennie och jag i skogen och hälsade på killarna !! Jennie stod mitt i högen och alla ville prata med henne samtidigt. Dom saknar nog tjejerna tror jag! Det hade aldrig gått att stå mitt i så om det hade varit en STO flock!! Det är stor skillnad på ston o hingstar. Snart får dom komma hem några av dom i alla fall.
Snöyra har fått stå inne på natten o vilat lite och ätit hö. Jag hoppas hon har tyckt om det..
Mandelblom har nog halkat lite i hagen för hon haltar lite . Så hennes skötare har fått rida Janneke istället och det älskar ju Ebba som ni vet!!!

 Tack för alla inlägg ni gjort om att jag ska börja skriva lite varje vecka.
Jag hoppas att ni följer mig varje sön.

När jag inte är i stallet så målar jag lite inomhus. Vi har målat om i hallen där nere och gjort ett litet rum till Melvin under trappan. Det har melvin hjälpt tll med att måla LILA förstås!! Han har sina bilar och moppar där. Nu har vi börjat i hallen där uppe som ska bli mitt HJÄRTERUM!!!! Där ska alla mina hjärtan vara..ni vet väl att jag fyller snart och älskar hjärtan...hi,hi.
 Det var allt den här veckan. BY,BY!!