Februari 2011

SPORTLOV

SPORTLOV- tänkte skriva lite här vad vi gör varje dag!

Måndag den 21: Första dagen på sportlovet-STALLET!
 
Idag kom ett litet gäng ridsugna barn.Först gjorde vi lite stallsysslor tillsammans. Sen vart det en hopplektion i padocken med mycket "studsande"galopp men åndå glada hästar och tjejer.Spiréa kämpade med att få av EBBA men det gick inte...tji fick hon.Sen fick Alva D hoppa upp en stund och visa sina muskler!!hi,hi. Hästarna hade lite dålig kondis och vart svettiga, så dom fick stå inne en stund.. Mandelblom fick stå inne hela natten. Sen gick vi in mitt hus och värmde oss och åt middag! På Em vart det "nya hästar och ett pass Dressyr.
Emmy tog en tur på Niljkick med sadel,det gick BRA. Sen vart det Snögubbens tur det var lite värre men till slut så red hon på honom-Duktigt.
Sist på dagen fick vi kladdkaka och glass som Emmy och Melvin hade gjort-det var "Smaskigt".
Slut för idag vi syns imorgon.Tisdag den 22: Då var det en ny dag med sol och -8 ingen blåst det är skönt. Idag kom det lite mer barn och Rebecka hade med sig kladdkaka och grädde,för hon fyllde år igår! GRATTIS !!!
Vi började med lite sysslor i stallet. Nytt moment är att gå runt och kolla i hagarna och titta till alla djuren så dom mår bra. Idag var det Alva O och Rebeckas tur. Sen hade vi lite markövningar med bomar på schemat. Sen var det den där galoppen igen.....suck! vilka bushästar!! Men ni är så duktiga alla barn och inte ger er . Emma tog som vanligt en snurr i luften och sen "pladask" på marken..men duktig att hoppa upp igen.
Vi gick sen och åt "Mormors" mat som idag bestod av makaroner och köttbullar-GOTT.
Sen var det dags att rida igen. En sväng ner till skogen.
Emmy red också en sväng på Niljkick med sadel. Snögubbe rids bara med grimma än.
Sist på dagen gick vi in och drack varm oboy och åt lite smörgås.
Tack för idag,vi ses imorgon.Onsdag den 23:Dagen idag har varit kanon! Soligt och minus 10 och ingen blåst. Idag har Amanda och Alva L ansvarat över hagarna och djuren. Sen vart det hoppning i padocken. Jag tror både hästarna och tjejerna hade kul. Lite avramlingar också...3 st. Men ingen var ledsen för det!!
 Tyvärr Jätte svettiga hästar som fick stå inne och torka medan vi gick in i värmen och åt mat.(Ni vet ju vad jag tycker om svettiga hästar). Emmy gick sen in och gjorde soppa till oss det var varmt och gott.
På em hämtade vi några torra och "nya" hästar. Tur att vi har gott om hästar...hi,hi. Det vart dressyrpass ett bra sådant. Emmy tyckte
det var det bästa passet på veckan. Ta åt er tjejer-ni var JÄTTEDUKTIGA !!
Efter passet gav vi alla hästar kvällsmat och sa godnatt till dom..
Jag säger det till er alla nu också. GODNATT vi ses imorgon.Torsdag den 24:Då var det en ny bra vinterdag ! snö,sol och minusgrader.
I dag var det ett "större" gäng som kom, så vi fick dela in tjejerna i två gäng.Ett gäng fick rida över lite bomar och med "långa" tyglar..det är inte lätt att svänga eller stanna men man får lära sig att använda resten av kroppen.. Det andra gänget fick åka släde efter Emmely och Dominique det tyckte dom var kul. En riktig vinteraktivitet.
Sen var det dags att gå in och värma oss och äta potatismos och korv som "mormor hade lagat.
På em var det dags för det andra gänget att rida på dom "busiga" shettisarna i padocken. Ebba O testade att ramla av över en bom.. det var nog inte så skönt men hon
hoppade upp igen-bra gjort! Det andra gänget red ner i skogen där dom tränade på att inte rida på träd eller att ramla av eller hur tjejer??? eller hur var det med galoppen?? hi,hi.
Amanda bjöd på sockerkaka och så drack vi varm oboy till.
Ja då var den här dagen också slut..nu är det bara en dag kvar...vi ses då.


Fredag den 25: Sista dagen...synd !! Oj vad vi har haft kul!!!!!
Ni har varit så duktiga och jag hoppas ni har lärt er massor? Det var ju mer positiva saker än negativa..eller ? hi,hi. Jag har i alla fall "Älskat "den här veckan fast nu är jag så trött.....i benen!!!!
I dag har det blåst lite men runt nollan. På fm var det dressyrpass i två gäng.Då fick Emmy jobba..hi,hi. Sen vart det middag inomhus i värmen som vanligt. På em red Emmy iväg på en "långsväng" med dom "stora" barnen + klämbarnet.. Jag gick ner till skogen med "mitt" gäng som fick rida runt bland träden. Ni läste rätt jag GICK !!! hmm. När vi kom hem hann vi faktiskt borsta 1-åringarna. Emma gick en sväng i stallet med "sin" häst.
Amanda red en sväng på Snögubbe eller vad dom nu gjorde...jag tyckte det såg ut som dom tyckte det var kul båda två. Sen var det fikatajm som Alva och Ebba hade bakat. Och så lite "skitsnack" för sista gången det här lovet !!!!!!!!!!! snyft. 
Tack för den här veckan Kramar Anna-Lena och Emmy. 

Söndagen den 20 februari

Hjärte hej!!! Då var min favoritvecka slut...snyft.

Det har varit riktigt kallt i veckan..fy!! -15-20 grader kallt....vattnet till hästarna fryser till IS..

Men den här veckan har jag fått vara lite ledig och pysslat med Melvin. Vi har gjort hjärtekort !. Det har ju varit "alla hjärtans dag" min favodag..som ni förstår.
Alla fick fina kort som vi har gjort, ska ta kort på dom och visa er men jag måste be Emmy om hjälp som ni förstår..
Sen har jag fyllt år !!! 25 som vanligt!! fick massor av hjärte saker och andra bra att ha saker. TACK alla som skickade sms och hälsning i gästboken. Och tack för alla paket. Alltid kul att fylla år.

I torsdags var veterinären här och skulle kastrera våra 1 åringar men "kulorna" hade inte hittat ner än..
Men hon kollade med stona vilka som hade föl i magen eller bara "massa" MAT!!!
JANA, BELL`S, och JAKARANDA var dräktiga. Precis som vi trodde.
BIANKA,RÖDLUVAN hade bara MAT !!!!!!!!! Banta !!!!Banta !!!!
NILJKURIA såg bra ut igen efter att hon "kastade" sitt föl 21 dec.
Alltid lika kul när vet.Ullrika varit här. Vi hann med en fika också.

Tjejerna har börjat med Niljkick och Snögubbe,det går bra en så länge.
I lördags hade vi en solig och "mysig" dag igen. Amanda fick rida lite på våra busiga shettisar...det tog lång tid innan Rödluvan fattade att hon inte kunde få av Amanda. Stegrade,bockade,skuttade i galopp varv efter varv utan att ge sig !! Till slut insåg hon att det var JOBBIGT att göra allt på en gång...smart.

Det var allt från mig-HJÄTREKRAM.

ALLA HJÄRTANS DAG !!!

ALLA HJÄRTANS DAG  !!

KRAMAR TILL ALLA MINA RIDBARN OCH FÖRÄLDRAR OCH TILL ALLA SOM LÄSER MIN DAGBOK !!
 
HJÄRTEKRAM FRÅN MIG.

söndagen 13 februari

Hej,Hej !!! Den här veckan har det hänt massor...

Vädret började  med att solen tittade fram och man kände våren komma..
Sen i slutet på veckan blev det SNÖSTORM!!! man blir inte klok på vädret!!!

Men i måndags åkte Mango och Papaya till sitt nya hem. Hoppas dom får det bra!
Så då tog vi hem Snögubbe och Niljkick istället. Det är dags att rida dom och fostra dom lite !! Kul för Amanda hon har längtat!!!!!

I tis på ridningen hade Ingefära och Rödluvan VÅR damp!!!! Vi skulle rida ut lite men jag följde med och gick bredvid. Jag måste säga att dessa tjejer är tuffa som rider dom... jag vet inte hur mycket bocksprång Alva L satt kvar..hon är så duktig!!! Bra gjort Alva Lindberg!!!!!!!!!!!!!!

I torsdags var bara några tappra tjejer här..vi pysslade lite med unghästarna  och det behövs ju ibland.
Men sen i lördags sken solen och nästan "ALLA" var här, KUL! Tjejerna red ut en sväng och det gick bra.
Det är kul tjejer när ni kommer på lördagar och solen kommer också !!

Sen här hemma har jag hunnit måla färdigt i hjärterummet..nästan..lite små saker kvar. Men jag har satt upp lite hyllor och fyllt på med HJÄRTAN!!
Det blir så bra.

Adam har varit hemma hela veckan och varit barnvakt till Melvin. TACK för det! Melvin har "älskat" det som han säger. Men i lör natt kom Christer hem igen. Det var skönt. Han har haft det bra och köpt med sig lite presenter hem som vart uppskattat av Melvin.

Det var allt för den här gången. kramar Anna-Lena.

Söndagen den 6 februari

Hej,Hej !! Nu är det ny månad. SKÖNT!! Snart är vintern slut. Den här veckan har det regnat och BLÅST..

Vi har haft besök av Malin,Frida och Alexandra. Dom hade projekt arbete i skolan och ville komma till oss! Dom hade en ridlektion för dom `stora`tjejerna och sedan en teori lektion för alla som ville komma. Det var en kul kväll.

I onsdags åkte vi en sväng till ullared och lämnade stallet i AMANDA och JENNIE s händer.. dom klarade det kanon! TACK tjejer!!! oj,oj vad vi handlade..

I lördags var allt som vanligt igen..alla tjejer som har lyst med sin frånvaro kom. KUL att se alla igen..

Nu har vi hittat ett jättebra ställe till MANGO och PAPAYA dom åker på måndag. Vi önskar dom lycka till!!! Dom har fått två kanon hästar som passar deras verksamhet.

Melvin och jag ska klara oss själva här hemma en vecka nu för Christer har åkt till Korea. Han kommer hem nästa helg!!! Jag hoppas ADAM kommer hem och sover hos oss..ni vet alla spöken som kommer på natten.........

Snart FYLLER jag  !!!!!!!!

Kramar ANNA-LENA.

Din rubrik