Dagbok

MARS

Onsdagen den 30 Mars.

Hej på er !!!

Ville bara berätta för er om denna dag som det hände både BRA
och DÅLIGA saker i stallet......

Först på morgonen kom Tessan inrusande och sa att Jakaranda hade gjort sig illa...min ÄLSKLING !!!!
När jag kom ut stod hon och hade blod rinnande i ansiktet..jag som hatar att se BLOD !!!!
Hon hade fläkt sönder mulen ut mot näsvingen,ett ganska stort jack. Jag ringde veterinären som skulle komma så fort hon kunde..men vi skulle försöka stoppa blödningen och tejpa ihop det så länge. Jag ringde Emmy förstås som fick komma hit och göra det.....jag klarar ju inte sånt !!!!
Sen när veterinären dök upp så skulle hon försöka sy ihop det. Men eftersom Jakaranda var högdräktig så kunde hon inte ge henne nåt lugnande bara lokal bedövning..så Emmy fick stå och hålla henne stilla. Inte lätt !!! Dom stoppade in bomull i öronen och en handduk för ögonen. Sen hoppas på att hon stod blixtstilla !!!
Det tog 2 timmar och 13 stygn på mulen och 2 st stygn inne i näsborren och ett stygn till dräneringen.
Det vart så snyggt !!!! Bra jobbat av Emmy och veterinären !!!
Hoppas att det kommer att läka och att hon kommer att klara det här...vi håller tummarna..
Snart kommer nog min HJÄRTEHÄST att föla ett gulligt litet föl åt mig !!!!Sen samtidigt som Emmy höll på med Jakaranda kom det hästköpare och tittade på Bambi !!!
Dom fastnade för henne och lastade in henne och åkte hem till Nyköping. Jag hoppas Bambi kommer att få det bra hos dom och önskar hela familjen lycka till !!!!

Det har varit både en rolig och tråkig dag !!
Men snart är det dags att gå ut till min älskling i stallet och ge henne en sista puss och hoppas att vi ses imorgon och hon mår bättre.
Tänkte ni ville veta vad som händer här , när ni inte är här..natti på er också.

Måndagen den 28 Mars.

Hej hopp vårknopp !! Nu känner jag våren...superskönt !

Här på gården börjar vi få vårtecken. Hästarna fäller ju som bara den.. Magarna på dom dräktiga är jättetjocka.
Vi har hoppat lite i veckan och det tyckte nog både hästar och barnen om.
Amanda har inte varit här på en hel vecka......tomt ! saknar dig !!! Men vi ses nog den här veckan hoppas jag.
Alva O och jag har gjort 1 års stona `flyttklara` till betet nere i skogen som dom flyttar till när våren är här för att stanna......vi har verkat, klippt svansar,avmaskat och tagit kort !! TACK för din hjälp Alva-det klarade vi bra !!! puss,puss.
Jag har börjat att sätta ut lite hästar till salu-kolla gärna på det. Vi får hoppas att några får hitta nya ägare...då behover ni inte undra vilka jag ska sälja bara att titta på den sidan och förbereda er !!!! så ni inte tjafsar om det den här gången...hmm. Alla som har snopp säljs någon gång . Och dom som har fått föl blir kvar..bra va ???

Sen i har vi haft 20 års kalas !!!! Vi trängde in oss 10 st i Emmys `lilla` lägenhet...och åt lite plockmat - Gott !! Tack för det Emmy.
Sen i lördags  fick även `mamma` vara med på "ungdomsfesten" med resten av gänget...alla var ca 20 år och så jag med `minà 25 år` Vi åt en 3 rätters meny på PLATÅ i link. Det var jättetrevligt och jag var glad för att jag fick dela den dagen med Emmy och hennes vänner !!! 
 
Då slutar jag nog att skriva för den här gången. Vi ses i stallet !!!!!!!


Söndagen den 20 Mars

Hej på er igen !!
Den här veckan har vädret varit TOKIGT !!!
Först var det vår värme i början på veckan och sen när man vakna i fredags var det SNÖ igen......suck. Sen kom våren igen lör o sön... Idag har jag älskat solen och värmen. Jag har ju sagt att snön kommer 2 gånger till..nu är 1 gång averkad bara 1 gång kvar innan VÅREN kommer på RIKTIGT !!!!!

I hagarna har vi ändrat lite. 1-års hingatarna har kommit på att dom har en SNOPP så därför får dom inte gå med stona längre...dom har fått `flytta`till Snögubbe och Niljkick. Jag tror dom tyckte det var kul. Hagen var ju större att springa och `busa`i......typiskt killar..

Vill skicka en hälsning till REBECKA och säga att vi alla tänker på dig och hoppas att du mår bättre idag? vilken otur du har... hoppas vi ses snart igen så får vi ta det lite lugnare tror jag..eller ?? kram,kram.

Det går framåt med `pojkarna`också.-Jåttekul. I lör red Amanda på Snögubbe-KANON. Jennie fick även lite galopp-BRA.

Vi har ju haft ett 4-års kalas också. Melvin fick massor av paket. TACK för det !
En cykel med 2 hjul och trampor var ju önskemålet från Melvin så nu cyklar han för fullt (inomhus)... mer saker till trätåget var också poppis. Men den radiostyrda bilen var nog favoriten.
Tack alla ni som har `grattat`honom på hemsidan.

Nu är det dags för en NY vecka och `nya´kalas..
EMMY fyller "20" år på måndag och går in i `vuxenlivet`.... GRATTIS min stora tjej!!!!!!!!! puss,puss.


Tisdagen den 15 Mars.

Tjena på er alla!!! Det var längesen.......jag vet inte vad jag ska skylla på..
Men nu har VÅR kurserna dragit igång-KUL.
Några barn har dykt upp igen som har varit lite vinter lediga
-Välkomna tillbaka.
 Emmy kör stenhårda pass på Tisdagar och Torsdagar så tjejerna både är svettiga och leriga..dom som ramlar av alltså ! och ni är många....hmm.
Annars är det så skönt med våren som är på väg !!! Hästarna börjar fälla och dom dräktiga börjar bli tjocka. Skrållan har blivit JÄTTE TJOCK, hon har börjat fylla på mjölk också. Det ska bli så kul med Åsneföl !!!

Jag själv har ju eller är fortfarande sjuk . Har haft hög feber och ont i halsen men går nu på pencelin och börjar känna mig lite bättre men har så ONT i KROPPEN..hoppas det går över snart. Hade ju såna feberkramper så kroppen kanske lider av det...hmm. Men snart är jag nog i topp form igen !!!! eller vad tror ni ??
 
Den här veckan har vi MELVIN som fyller 4 år på torsdag- GRATTIS min lilla prins. 
Det ska bli kalas med tårta som ska vara `lila`förstås och fingerkex ! Det är ju hans favoriter. Har även fått tag på ´lila ´ballonger och ´lila´serpentiner. Så man kan nog säga ett ´LILA ´kalas.

Det var allt för den här gången vi hörs snart igen !!

Torsdagen den 10 Mars.

Förlåt !! Jag har inte skrivit på ett tag......
Men jag har inte tid nu heller..kommer snart tillbaka!!!